מרץ 24

האישה בזהב – אן מארי אוקונור

האישה בזהב – אן מארי אוקונור

סוף המאה 18 תחילת המאה ה-19. ווינה מוקפת ברינגשטרסה, מוציאה מתוך תושביה את מיטב המוחות היהודים המרוכזים בעיר אחת. ביניהם שמות היסטוריים:

קוקושקה, פרויד, ארתור שניצלר, קפקא, גוטמן ומשפחה נוספת בלוך-באוור.

 

הספר כתוב מדויק עם פרטים אוטנטיים, מהרגע שהפיהרר ימח-שמו היטלר צעד מהעיירה לינץ בה נולד עם ציוריו מתחת לבית שחיו, ונדחה על הסף באקדמיה לאמנות בווינה, ניתן לשער שזה מה שהוציא את יצריו השפלים כלפי היהודים, ולאחר עלייתו לשלטון, אסף עם אנשיו מכל בית ציורים שהיו שווים מאות מיליוני דולרים, הסתיר אותם עד יעבור זעם ואז תכנן לבנות לו מוזיאון בלינץ ולהפוך אותו ל"מוזיאון פירר".

 

ההתייחסות העיקרית כאן לסיפורו של קלימט, שאוקונור מספרת במדויק את דמותו כולל תמונות, וציוריו המדהימים את נשות האליטה באותה תקופה.

רדיפתו את הנשים, וילדים מכל מיני פיגורות שצייר, מדגישות דווקא את חיבתו העמוקה לבת העשירים – אשתו של פרדיננד – אדלה בלוך באוור – ששלוש שנים בסודיות צייר את אחד הציורים שהפכו אחרי השוד והביזה – לעיקר החזרתו למורשתו, ומריה הדודה יחד עם עורך- דין ממשפחת שנברג באוסטריה, הצליחו במאמץ-על, להשיגו חזרה ממוזיאון ה"בל-וודר", הארמון המפורסם בווינה, שם התקבצו מרבית אוצרותיהם הגנובים של היהודים העשירים (כולל משפחת רוטשילד) וקשה מאוד היה להחזירם לבעליהם החוקיים.

 

אדלה הייתה יהודיה עשירה שידעה לדבר באופן אינטלקטואלי על הכל, נשואה לפרדיננד בלוך, איל סוכר צ'כי שנישאו ולא הביאו צאצא לעולם.

 

בתוך כל הבועה הזוהרת הזו, חתרו כוחות הרשע ויכלו לה.

 

הספר כולו מבוסס על תחקיר מעמיק של קורות מלחמת העולם השנייה, קשה לנתק את העיניים מצורת הכתיבה, ומהבנת ההיסטוריה של מעמד היהודים באותה תקופה, כמו "עלייתה ונפילתה" של האימפריה שלנו.


תגיות: ,
Copyright 2019. All rights reserved.

Posted 24/03/2016 by admin in category "ספרי היסטוריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *